Yahoo își schimbă numele

Yahoo își schimbă numele
Yahoo își schimbă numele

Activele Yahoo care vor rămîne după fuziunea cu Verizon se vor numi Altaba. Actualul director general Marissa Mayer nu va face parte din consiliul de administraţie, a anunţat compania.

Noua companie, care va include o participaţie de 15% la Alibaba Group şi de 35,5% la Yahoo Japan, fonduri în numerar şi alte cîteva active, are nevoie de doar cinci membri în consiliul de administraţie.

Marissa Mayer şi co-fondatorul Yahoo David Filo nu se vor afla printre aceştia, se arată în documentele depuse de Yahoo la Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Persoanele care au rămas în board sînt Tor Braham, Eric Brandt, Catherine Friedman, Thomas McInerney şi Jeffrey Smith, iar Brandt a rămas preşedinte al board-ului, începînd de luni, 9 ianuarie.

Verizon a convenit în iulie 2016 să compere activele de bază ale Yahoo pentru 4,8 miliarde de dolari, dar dezvăluirile recente despre conturile piratate ale Yahoo au pus acordul sub semnul întrebării, fiind posibile modificări. Activele respective includ serviciile de publicitate, email şi media.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *