Tarom are de miercuri un avion nou

Tarom are de miercuri un avion nou

Dupa 10 ani in care nu si-a marit flota, Compania Tarom are de miercuri un avion nou. Este vorba despre un Boeing 737 – 800, care va zbura pe distante medii.

Compania nu a anuntat cat a platit pentru el, insa rata este de aproape 400.000 de dolari lunar, timp de zece ani.
Ramane de vazut, abia la finalul acestei perioade, daca va fi pastrat sau nu. Aparatul botezat ‘”Sarmisegetuza” a fost configurat pentru o companie de tip low-cost, adica are mai multe locuri si mai putin spatiu pentru calatori.
Aparatul numit Sarmizegetusa a fost escortat de doua F16 si a fost intampinat de o delegatie numeroasa. Premierul Grindeanu, seful camerei deputatilor Liviu Dragnea, ministrul Afacerilor Interne si multi functionari au venit sa vada minunea: primul avion nou din flota Tarom, dupa zece ani.
Acest avion Boeing 737 este unul de medium curier, are o autonomie de aproape 6000 de km. Cu alte cuvinte, poate parcurge distanta din Bucuresti pana in Tenerife.
Aeronava are 189 de locuri. A fost cumparata de la o companie care a configurat-o pentru zborurile de tip low cost. Acest avion nu are si zona de business.
Ministrul Transporturilor sustine insa ca exista suficient spatiu.
Razvan Cuc, ministrul Transporturilor: “Eu sunt o persoana mai corpolenta si am avut loc.”
Nu este clar daca Tarom va reusi reconfigurarea pentru primul zbor care va fi peste o saptamana cu destinatia: Madrid. Desi directorul Tarom a refuzat sa spuna cat de mare e rata lunara, surse din cadrul companiei spun ar fi de 375.000 de dolari lunar. Adica 45 de milioane de dolari in 10 ani.
Pilotii de la Tarom sunt familiarizati cu acest tip de avion.
Florin Susanu, pilot Tarom: “Sunt niste diferente pe care le facem la centrul nostru de training, urmand ca fiecare pilot sa fie verificat in zbor, dupa care poate sa zboare aceasta aeronava.”
Saptamana viitoare vine si a doua aeronava, pe care Tarom a botezat-o “Marea Unire”. Iar in urmatorii 4 ani, ministrul Transporturilor promite alte 28 de aeronave noi.
Compania Tarom a pierdut in acest an 20 la suta din capacitatea de transport dupa ce a retras cele doua Airbus A-310, care urmeaza sa fie vandute cu cate 10 milioane de dolari fiecare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *