Savanţii de la NASA confirmă existenţa vieţii pe Marte

Savanţii de la NASA, care au reanalizat probele marţiene recoltate în 1976 de sonda spaţială Viking 1, sunt “99% siguri” că există viaţă pe Marte.
În iulie 1976, sonda spaţială Viking 1 a coborât pe suprafaţa planetei Marte, dar nu a descoperit urme de viaţă. Însă, după aproape trei decenii de la acea misiune, potrivit savanţilor de la NASA, concluziile iniţiale au fost eronate, întrucât sonda americană a descoperit în realitate dovezi ale existenţei unor microbi în probele recoltate de pe scoarţa marţiană.
Folosind modele de analiză matematică, savanţii americani au ajuns la concluzia potrivit căreia sărurile din probele marţiene infirmă estimările iniţiale şi oferă indicii clare despre existenţa unei vieţi microbiene pe Marte.

Noile analize au căutat “complexitatea” în acele probe – un parametru care indică prezenţa vieţii. Spre surpriza oamenilor de ştiinţă, savanţii de la NASA au descoperit acest parametru în probele marţiene.

“Acest fapt sugerează un răspuns biologic robust”, au explicat cercetătorii de la Universitatea din Sienna şi de la Keck Institute din California.

“Aceste analize sprijină teoria potrivit căreia experimentul Viking LR a detectat într-adevăr viaţă microbiană pe Marte”
Citeşte mai mult pe stilfm.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *