S-a (re)inventat telefonul mobil care nu-ţi permite decât să suni şi să fii sunat

S-a (re)inventat telefonul mobil care nu-ţi permite decât să suni şi să fii sunat
S-a (re)inventat telefonul mobil care nu-ţi permite decât să suni şi să fii sunat

Doi tineri americani au conceput un telefon fără camera foto, care nu se conectează la Internet şi de pe care nu poţi trimite SMS-uri. Light Phone e un aparat menit să fie folosit cît mai puţin, astfel încît utilizatorul să-şi trăiască viaţa cu adevărat. Îndeplineşte doar două funcţii: de pe el poţi suna şi poţi primi apeluri.

Light Phone, de mărimea unui card de credit şi mai subţire decâî un telefon normal, încape perfect în buzunarul de la piept al unui tricou şi ar trebui să-l ajute pe utilizator să uite că are un telefon la el, din moment ce nu permite conectarea la reţele de socializare, arată Business Insider.

Conceput tocmai pentru a ajuta la vindecarea dependenţei de telefon mobil, gadgetul, extrem de simplu, este ideea a doi tineri: Joe Hollier şi Kai Tang. Joe a studiat artele, designul şi cinematografia, iar Kai designul produselor şi a călătorit 10 ani în jurul lumii.

Cei doi au pornit la drum cu dorinţa de a crea un telefon care să deconecteze utiliaztorul de la lumea digitală şi să-l ajute să aprecieze tot ce e în jurul sau. De aceea, Light Phone se vinde într-un album cu fotografii din natură, care să-i amintească cumpărătorului ce pierde dacă stă cu ochii în telefon.

“Am devenit speriaţi de plictiseală, de singurătate, de discuţiile cu noi înşine”, îşi explică iniţiativa fondatorii.

Light Phone, care nu se conectează la WiFi sau Bluetooth, costă 150 de dolari. Este produs la fabrică Foxconn din Yantai, China, unde sunt asamblate şi gadgeturile Apple.
Telefonul e disponibil în doar două culori, alb şi negru, şi poate fi comandat pe internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *