S-a redus perioada de portare a numerelor de telefon

Durata maxima a procedurilor administrative aferente portarii unui numar de telefon s-a redus, de luni, de la 10 la 3 zile lucratoare, a anuntat Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM).

 

Portabilitatea numerelor permite utilizatorilor de servicii de telefonie sa pastreze numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul. Portarea se face doar in cadrul aceleasi categorii (fix-fix, mobil-mobil).

“Decizia ANCOM privind modificarea conditiilor tehnice si comerciale de portare a numerelor de telefon a intrat in vigoare la 2 septembrie. Incepand cu aceasta data, termenul de activare a unui numar portat va fi de maxim o zi lucratoare, asa cum prevad normele europene, iar durata maxima a procedurilor administrative aferente portarii se reduce de la 10 la 3 zile lucratoare”, se arata intr-un comunicat al autoritatii.

Serviciul de portabilitate este disponibil in Romania din octombrie 2008.

De la lansare si pana la 31 iulie au fost portate 813.582 numere de telefon, dintre care 553.154 numere de telefonie mobila si 260.428 numere de telefonie fixa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *