Reclamele politice, schimbări pe Facebook

Mark Zuckerberg: Reclamele politice, schimbări pe Facebook

Mark Zuckerberg, fondatorul şi CEO-ul companiei Facebook, a anunţat prin intermediul unui mesaj video postat pe contul personal că cea mai mare reţea de socializare din lume va face schimbări în ceea ce priveşte reclamele politice.
Mark a spus că va exista mai multă transparenţă în ceea ce priveşte reclamele din cadrul reţelei şi vor fi vizate în primul rînd postările propagandistice. Reclamele politice se află în mijlocul unui scandal în Statele Unite în care se cercetează modul în care Rusia s-ar fi implicat în alegerile locale din 2016 în urma cărora Donald Trump a devenit preşedinte. Potrivit Facebook, o misterioasă companie rusească a cheltuit 100.000 de dolari în timpul alegerilor din 2016 pe reclame politice care au targetat cetăţeni americani.
Legea electorală din Statele Unite interzice cetăţenilor şi organizaţiilor străine să investească bani pentru a influenţa alegerile.
Facebook va oferi comisiilor de anchetă ale Congresului american informaţiile pe care le deţine şi va lua măsuri pentru creşterea transparenţei reclamelor politice cumpărate la nivel global în cadrul propriei reţele de socializare. CEO-ul companiei Facebook a spus că orice utilizator va putea vedea ce pagină a cumpărat reclama afişată şi că utilizatorii vor putea vedea toate campaniile derulate de o pagină şi audienţele vizate de reclamele respective.
Mark Zuckerberg a adăugat că autorităţile germane colaborează cu Facebook în vederea alegerilor care vor avea loc în acest weekend şi că au fost şterse mii de conturi false.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *