Poliţia ucraineană a împiedicat un al doilea atac cibernetic

Poliţia ucraineană a împiedicat un al doilea atac cibernetic

Ministrul de Interne ucrainean Arsen Avakov a anunţat miercuri că serviciul de combatere a criminalităţii informatice din cadrul poliţiei ucrainene a blocat un al doilea atac cibernetic împotriva Ucrainei.
Experţii încă încearcă să stabilească cine s-a aflat în spatele unui atac cu virus malware care a scos din funcţiune sistemele informatice ale unor mari companii din întreaga lume.
Potrivit unor oficiali din serviciile informatice ucrainene şi firme de securitate, primele infectări s-au răspîndit printr-un program de tip malware emis de M.E.Doc, acuzaţii respinse de proprietarii companiei.
Ministrul de interne ucrainean Arsen Avakov a scris pe Facebook că ultimul atac a fost lansat la 13:40 ora Kievului (10:40 GMT) şi a fost programat să atingă punctul maxim la ora locală 16:00 (13:00 GMT).
El a adăugat că pînă la ora 15:00 (12:00 GMT), serviciul de combatere a criminalităţii informatice a blocat trimiterea şi activarea virusului de pe serverele sistemului informatic M.E.Doc.
“Atacul a fost oprit. Serverele au fost eliminate împreună cu urmele impactului infractorilor cibernetici, în mod evident avînd rădăcinile în Federaţia Rusă”, a spus Avakov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *