O nouă procedură de numire a șefului ANCOM

O nouă procedură de numire a șefului ANCOM

Guvernul a aprobat, în ședința de miercuri, o ordonanță de urgență prin care îl elimină pe președintele Iohannis din procedura de numire a președintelui Autorității de Reglementare în Comunicații (ANCOM), instituția care supraveghează o piață de aproape 4 miliarde de euro. Procedura de numire a șefului ANCOM prevedea, pînă în prezent, ca Guvernul să facă o nominalizare pe care să o transmită președintelui Klaus Iohannis, care aprobă această numire, Parlamentul avînd doar rolul de a aproba raportul anual al autorității.

Procedura vizează inclusiv numirea vicepreședintelui ANCOM, iar potrivit purtătorului de cuvînt al Guvernului, Alina Petrescu, după publicarea ordonanței, Guvernul va trimite Parlamentului propunerea pentru șefia ANCOM.

”Pe ordinea de zi suplimentară a fost o ordonanță de urgență de modificare a legii de funcționare a Autorității Naționale în Telecomunicații ANCOM. Este vorba de o Ordonanță de urgență care modifică modalitatea de numire a președintelui și vicepreședinților acestei instituții, în speță, președintele și vicepreședinții vor fi numiți tot la propunerea Guvernului – cum se întîmplă acum – dar cu aprobarea plenului Camerelor reunite, cu votul majorității senatorilor și deputaților prezenți. Vă reamintesc că ANCOM este o instituție care funcționează în subordinea Parlamentului României”, a declarat purtătorul de cuvînt al Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat recent decretul de eliberare din funcţie, ca urmare a demisiei, începînd cu data de 24 aprilie, a lui Cătălin Marinescu, preşedinte al Autorităţii de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), decizie publicată joi, 13 aprilie, în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *