Îngrijorări la Apple. Urmează declinul IPhone-ului?

Acţiunile Apple au scăzut cu peste 6% la New York, cel mai abrupt declin înregistrat de companie din 2008, ştergând aproape 35 miliarde de dolari din capitalizare.

Investitorii se tem că iPhone-ul ar putea pierde teren în China în favoarea Nokia, în paralel cu ascensiunea Google pe piaţa tabletelor.

 

 

Apple a închis miercuri la New York în coborâre cu 6,4%, cel mai abrupt declin înregistrat de companie în ultimii patru ani. Preţul acţiunilor companiei a scăzut la 538,79 dolari, capitalizarea coborând cu 34,9 miliarde dolari, la 506 miliarde dolari
Titlurile companiei au atins pe 21 septembrie recordul istoric de 705,07 dolari.

China Mobile, cel mai mare operator de telefonie mobilă din China, a încheiat un acord cu Nokia prin care va introduce în ofertă o variantă a smartphone-ului Lumia 920, modelul de top al compainei finlandeze, cu sistem de operare Microsoft Windows Phone 8.

Apple are acorduri de distribuţie pentru iPhone cu China Telecom şi China Unicom, însă nu a ajuns încă la o înţelegere cu liderul de piaţă.

 

 

Declinul acţiunilor Apple ar putea fi alimentat şi de datele publicate marţi de compania de cercetare de piaţă IDC, conform cărora cota de piaţă a iPad ar putea coborî la 53,8% în acest an, de la 56,3% în 2011, în timp ce tabletele echipate cu sistemul de operare Android dezvoltat de Google vor acapara 42,7% din piaţă, faţă de 39,8% anul trecut.

IDC estimează că prezenţa Apple pe piaţa tabletelor va coborî sub 50% în 2016, an în care vânzările vor atinge 282,7 milioane unităţi, dublu faţă de volumul actual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *