În funcție de cum mergi poți afla dacă ai probleme de sănătate

În funcție de cum mergi poți afla dacă ai probleme de sănătate

Un ritm lent al mersului ar putea semnala o înrăutăţire bruscă a sănătăţii, conform cercetătorilor de la Massachusetts Institute of Technology.

Mersul lent ar putea fi un semn de boală, posibil insuficientă cardiacă sau demenţă. Cercetătorii au testat un nou senzor numit WiGait, care monitorizează mersul şi lungimea paşilor şi care poate marca debutul problemelor de sănătate din datele pe care le înregistrează. Testat experimental într-un cămin de servicii sociale american, senzorul a măsurat viteză mersului pe jos al participanţilor cu o precizie de 95-99%.

 

WiGait are dimensiunea unui mic ecran de televizor şi poate acoperi mişcările pacientului pe suprafaţă unui apartament mic, nu poate fi prea scump, conform autorului studiului, Chen-Yu Hsu. Instrumentul ar fi foarte util pentru medici şi rude care doresc să monitorizeze o persoană mai în vîrstă, trimiţînd alerte atunci cînd apare un declin brusc.
Datorită senzorului, profesorul Dina Katabi, care a participat şi el la studiu, a declarat că „multe spitalizări pentru probleme de sănătate, cum ar fi boală cardiacă congestivă sau boli pulmonare obstructive cronice, toate corelate cu viteză deplasării, ar putea fi evitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *