Fenomenul care a stârnit interesul specialistilor.Ar putea fi sfârşitul omenirii?

NASA a publicat imagini incredibile cu galaxiile NGC 3314A si NGC 3314B, aflate la peste 100 de milioane de ani lumina de Pamant.
Telescopul Hubble a surprins o fotografie incredibila cu doua galaxii ce par ca s-au ciocnit. Conform specialistilor, este un fenomen rar prin care cele doua galaxii doar s-au aliniat una deasupra celeilalte, generand un efect ce da senzatia unei ciocniri.

“Cele doua galaxii par a se ciocni, insa in realitate sunt separate de de zeci de milioane de ani lumina, o distanta de aproximativ zece ori mai mare ca cea dintre Calea Lactee si Andromeda”, au declarat oficialii NASA. “Sansa alinierii a doua galaxii, cum se vad de pe Pamant, ofera un aspect unic al celor doua spirale”, au mai adaugat acestia.

 

 

Cele doua galaxii, cunoscute sub denumirea NGC 3314, se afla la o distanta de 140 de milioane de ani lumina, pe directia de sub a constelatiei Hydra. Galaxia mai apropiata este NGC 3314A, iar cea mai indepartate este NGC 3314B. Desi cele doua par ca ar fi o singura galaxie, ele au o miscare in directii complet diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *