Facebook introduce o nouă funcţie pentru redarea clipurilor fără internet

Facebook introduce o nouă funcţie pentru redarea clipurilor fără internet

În ritmul alert de adăugare de funcţii noi şi de copierea altor funcţii din alte aplicaţii de socializare populare, Facebook nu uită de clipurile video, care s-au bucurat de o atenţie deosebită din partea companiei în ultimii câţiva ani.
Facebook introduce funcţia Instant Video pentru redarea clipurilor fără internet
Aplicaţia de mobil a aplicaţiei dedicată reţelei de socializare a început însă pentru o parte dintre utilizatori să salveze clipuri video local, pe telefonul utilizatorilor, pentru a fi gata de redare oricând, fără timpi în plus de încărcare.
Această nouă funcţie se numeşte Instant Videos şi doreşte să oprească frustrarea utilizatorilor care nu beneficiază de internet mobil de viteză înaltă, care au internet mobil cu acoperire slabă, sau care nu vor să folosească datele mobile pentru redarea de clipuri video.
Clipurile sînt salvate local atunci cînd telefonul este conectat la WiFi şi pornesc mult mai repede decît alte clipuri, care sînt redate prin video streaming în timp real.
Desigur, aceasta este doar o strategie prin care Facebook se asigură că utilizatorii săi consumă mai mult conţinut video, care de curînd a primit suport pentru reclame atît pentru clipurile individuale, cât şi pentru livestream-uri în anumite ţări.
Avînd în vedere că în Statele Unite există secţiunea Facebook Watch, unde sînt publicate emisiuni realizate special pentru reţeaua de socializare, cu siguranţă această funcţie va îmbunătăţi experienţa de utilizare pentru mulţi dintre utilizatori. Spre diferenţă de Instant Articles, Facebook nu pare să necesite implicarea creatorilor de conţinut pentru a livra clipurile instante.

Jacob Kastrenakes de la The Verge ridică însă o problemă foarte interesantă: ce se întâmplă cu cei care au dispozitive cu spaţiu foarte mic de stocare (de exemplu 16 GB)? Va exista oare opţiunea de a dezactiva acest caching local? Vom afla răspunsul cînd funcţia va fi pregătită de lansare la nivel global, întrucît momentan doar o mică parte dintre utilizatorii de Android au acces la Instant Videos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *