De azi internetul este înlocuit cu o nouă versiune, Internet Protocol version 6 (Ipv6)

Internetul va fi înlocuit din 6.06.2012 cu o nouă versiune, Internet Protocol version 6 (Ipv6).Trecerea la noul internet va reprezenta o oportunitate imensă pentru companiile care vând echipament pentru reţele, precum Cisco, Infoblox sau SolarWinds. O nouă versiune a internetului a fost necesară pentru că precedentul rămăsese fără adrese IP.

 

Noul internet este “de trilioane şi trilioane de ori mai mare” decât cel vechi, a declarat unul dintre „părinţii” internetului, Vint Cerf, care în prezent lucrează pentru Google.

 

În curând, site-urile şi gadget-urile vor fi pe noul internet. Utilizatorii se vor putea conecta la ele doar dacă au calculatorul, reţeaua/router-ul de acasă şi providerul de internet pe IPv6. Cel mai probabil, utilizatorii nu vor fi nevoiţi să schimbe nimic pentru că tranziţia se va face automat.

Toate aceste adrese noi de internet înseamnă că, practic, nu va exista nici o limită a lucrurilor pe care le vom putea adăuga direct pe Internet. Experţii prezic crearea unui “Internet al lucrurilor”, în care orice deţinem are propria adresă şi poate fi controlat de la distanţă printr-o aplicaţie. Pe lista acestor lucruri pot fi electrocasnicele, cheile,etc.

 

Scurt istoric:
La începuturile Internetului, adresele IPv4 se împărţeau în 5 clase de adrese, notate de la A la E. Din păcate, această metodă risipea multe adrese IP, iar odată cu răspândirea Internetului a apărut pericolul epuizării spaţiului de adrese. Pentru a soluționa această problemă, la începutul anilor `90, au fost concepute mai multe soluţii care aveau rolul de a prelungi viața lui IPv4. În plus, a fost conceput şi un nou protocol, IPv6.
IPv6 a fost proiectată pentru a oferi fiecărei rețele de pe glob mai multe adrese ce pot fi rutate în întregul Internet; adresele pot fi folosite pentru o largă varietate de dispozitive, inclusiv telefoane mobile, PDA-uri, vehicule cu suport IP, electrocasnice, și multealtele.

În plus față de asigurarea spațiului mai mare de adrese, IPv6 are următoarele avantaje în comparație IPv4:

Managementul și delegarea adreselor devine mai uşoară

Autoconfigurarea uşoară a adreselor

Rutare optimizată

Depistarea adreselor duble

Probabil că Internetul va folosi IPv4 și IPv6 în paralel pentru o perioadă destul de lungă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *