Copiii sub 16 ani nu vor mai putea accesa reţelele sociale fără acordul părinţilor

Copiii sub 16 ani nu vor mai putea accesa reţelele sociale fără acordul părinţilor

Din 2018 copiii sub 16 ani nu vor mai putea accesa reţelele sociale fără acordul părinţilor, potrivit noului regulament european privind protecţia datelor personale care se va aplica şi în România.

Noul Regulament privind Protecţia Generală a Datelor va interzice tinerilor sub 16 ani să acceseze fără consimţămîntul părinţilor sau tutorilor serviciile societăţii informaţionale – social media şi alte website-uri. Noul regulament va fi transpus în legislaţia statelor comunitare, inclusiv în România, în 2018, în luna mai.
Potrivit art. 8 din Regulament “În ceea ce priveşte oferirea de servicii ale societăţii informaţionale în mod direct unui copil aceasta va fi legală în cazul în care copilul are cel puţin vîrsta de 16 ani. Atunci cînd copilul are sub vîrsta de 16 ani, prelucrarea datelor acestuia este legală numai dacă şi în măsura în care consimţămîntul respectiv este acordat sau autorizat de titularul răspunderii părinteşti asupra copilului”.
În actul normativ se mai spune că “Operatorul depune toate eforturile rezonabile pentru a verifica în astfel de cazuri că titularul răspunderii părinteşti a acordat sau a autorizat consimţămîntul, ţinînd seama de tehnologiile disponibile”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *