Călărași printre cele mai mici viteze de internet download din România

Călărași printre cele mai mici viteze de internet download din România
Călărași printre cele mai mici viteze de internet download din România

Călărași are printre cele mai mici viteze de internet din România. Fruntaşe sunt judeţele Bucureşti, Ilfov, Dolj, Constanţa, Sibiu, Braşov şi Argeş. Conform unui raport al ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii). În judeţul Călăraşi, viteza de download de pe internet este de 33,35 Mbps, faţă de Bucureşti, unde viteza este de 69,17 Mbps.

Datele prezentate de ANCOM arata ca viteza medie de download pentru conexiunile de internet fix la nivel naţional a variat în anul 2015 de la 28,33 Mbps (judeţul Maramureş) la 69,16 Mbps (în Bucureşti).

Statisticile pentru internet fix şi mobil în anul 2015 au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 170.000 de teste efectuate de utilizatori, dintre care aproximativ 135.000 au fost validate şi utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale. Aplicaţia testează calitatea conexiunii între echipamentul terminal al utilizatorului final şi un server de test amplasat într-un nod de tip internet interexchange. Măsuratorile indică o valoare a parametrilor aproape de experienţa reală a utilizatorului în accesarea internetului, deoarece calea măsurată include toată reţeaua furnizorului, precum şi, în cazul furnizorilor de talie mică, alte reţele interconectate cu reţeaua proprie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *