Sprijin pentru IMM-uri: Ajutor de 500.000 de lei pentru antreprenori

Antreprenorii firmelor mici și mijlocii, înființate cel târziu până la finalul anului 2019, ar putea primi un sprijin din partea statului.
Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat relansarea programului „Comerț și Sevicii”, prin care antreprenorii care doresc să își dezvolte afacerile vor putea obține ajutoare de la stat de până la 500.000 de lei.

Programul urmează să fie reluat după aproape cinci ani. Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului dorește ca până la sfârșitul anului să înceapă înscrierile.
Antreprenorii vor putea primi banii de la bugetul de stat dacă vor face un credit de investiții de minimum 250.000 de lei.

Suma decontată nu va fi mai mare de 500.000 de lei și va reprezenta 50% din totalul cheltuielilor eligibile pentru cumpărarea, de exemplu, unei mașini, unui utilaj sau instalații de lucru.
De acest ajutor pot beneficia companii din diverse sectoare ale economiei, cum ar fi construcțiile, transporturile, comerțul sau HoReCa.

Pentru această ediție a fost stabilit un buget de peste 74 de milioane de lei de care pot beneficia circa 150 de afaceri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *