Scumpire accelerată a benzinei și motorinei, în ultimă lună

Benzina şi motorina

Compensarea prețului la carburanți a fost eliminată de Guvern, iar preturile au explodat. În ultimă lună, prețul carburanților a crescut cu 7,5%, în cazul benzinei, și cu 6,4%, în cazul motorinei. Un litru de benzină standard are prețul, în medie, de 6,5 lei, iar un litru de motorină costă 7,65 lei.

Cu toate acestea, România se află pe primul loc în Uniunea Europeană în topul ţărilor cu cea mai ieftină benzină, în această perioadă, informează Rador.

În acelaşi timp, ţara noastră este situată pe locul trei între statele Uniunii Europene, în ceea ce priveşte cel mai mic preţ la motorină, după Bulgaria şi Malta.

De la 1 ianuarie, Guvernul a eliminat compensarea de 50 de bani la prețul carburantului, dar premierul Nicolae Ciucă explica că măsura va fi reintrodusă dacă prețurile vor depăși puterea de cumpărare a românilor.

„Trebuie să mă refer la compensarea preţului la carburanţi. Dacă iniţial măsura nu părea să fie una care să producă efecte, iată la sfârşitul anului putem să constatăm că a fost o măsură bună, preţul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului. Şi trebuie să anunţăm că începând cu 1 ianuarie ea nu va mai funcţiona”, a afirmat Ciucă, înainte de şedinţa de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *