Şase din 10 din români sunt la limita sărăciei

Şase din 10 din români sunt la limita sărăciei
Şase din 10 din români sunt la limita sărăciei

Aproape 60% din români întâmpină probleme atunci cînd apar cheltuieli importante, avînd bani doar pentru a-şi acoperi nevoile primare, potrivit unui studiu al Grupului Kruk.

O parte dintre români evaluează situaţia lor financiară la un nivel mediu, avînd bani suficienţi pentru nevoile curente, dar în cazul unor cheltuieli mai mari deja apar problemele. 1 din 5 locuitori ai României nu are probleme atunci cînd vine vorba de cheltuieli mai mari, în timp ce doar 1 din 10 români îşi poate permite economii, potrivit studiului citat.

Peste 15% din respondenţi susţin că banii pe care îi cîştigă se termină adesea înainte de sfîrşitul lunii şi nu sînt suficienţi nici pentru a le acoperi nevoile de bază, iar 58% declară că au suficienţi bani pentru a-şi acoperi nevoile primare, însă este o problemă atunci când apar anumite cheltuieli importante.

De cealaltă parte, 18% îşi pot permite orice şi reuşesc să îşi acopere chiar şi cheltuielile neprevăzute fără probleme majore, dar doar 8% îşi pot permite orice şi reuşesc să pună bani deoparte, ca economii.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de persoane, cu vîrste cuprinse între 18 şi 65 de ani, în perioada 19-26 octombrie 2016.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *