Salariu minim pentru bugetari, cu 300 de lei mai mare decât cel în mediul privat

Salariu minim pentru bugetari, cu 300 de lei mai mare decît cel în mediul privat
Salariu minim pentru bugetari, cu 300 de lei mai mare decît cel în mediul privat

Guvernul Grindeanu intenţionează să introducă o măsură fără precedent în legea salarizării unitare, promisă să intre în vigoare în a doua parte a acestui an. Practic, Executivul îi împarte pe români în două categorii – bugetari şi angajaţi de rangul doi – şi inventează un regim preferenţial pentru cei care lucrează la stat.
Guvernul Grindeanu inventează un salariu minim special pentru bugetari, cu 300 de lei mai mare decît cel plătit în mediul privat, potrivit unui draft al legii salarizării apărut azi în presă. Astfel, cel mai mic salariu brut din sectorul public este pregătit să fie 1.750 lei chiar din ianuarie 2018, iar bugetarii să beneficieze ulterior, pînă în 2020 inclusiv, de o creştere medie salarială de circa 56%.

Astfel, bugetarii sînt consideraţi angajaţi de rang întîi în România, în timp ce restul salariaţilor, care duc greul economiei şi le plătesc acestora salariile prin taxe, sînt lăsaţi în voia patronilor. Creşterea salarială în sectorul bugetar va fi diferenţiată în funcţie de salariul fiecăruia. Guvernul vrea însă ca salariul minim din sectorul public să fie peste salariul minim pe economie aplicat şi în sectorul privat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *