Românii, păcăliţi cu bună ştiinţă de firmele de asigurări

Românii, păcăliţi cu bună ştiinţă de firmele de asigurări
Românii, păcăliţi cu bună ştiinţă de firmele de asigurări

Mii de români sînt păcăliţi cu bună ştiinţă de firmele de asigurări. Deşi, potrivit legii, istoricul unui şofer se transferă atunci cînd îşi schimbă maşina, firmele de asigurări nu respectă Normele. Practic, şoferii care nu au făcut niciun accident ajung să achite cu aproape 30 la sută mai mult la poliţă atunci cînd îşi cumpără maşină nouă.

Bonusul nu se transferă

Un şofer care schimbă maşina şi nu are accidente la activ ar trebui să primească un bonus la încheierea poliţei pentru noul autoturism. Nu se întîmplă la fel în practică, spun specialiştii. „Legea este lacunară în momentul de faţă. Într-adevăr, bonusul nu se transferă, atunci cînd îţi cumperi o nouă maşină, în ciuda faptului că ai fost un şofer corect şi ani de zile ai acumulat să zicem un bonus 8. În momentul în care îţi achiziţionezi o nouă maşină, porneşti din nou de la bonus zero”, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociaţiei Service-urilor Independente. Asta deşi transferul este prevăzut clar într-o normă a Autorităţii de Supraveghere Financiară aflată în vigoare. De pierdut au românii care îşi schimbă maşina. Practic, un şofer de 44 de ani care nu a avut accidente şi cumpără o maşină nouă plăteşte cu 118 lei mai mult pentru că istoricul său de şofer nu a fost luat în calcul la încheierea noii poliţe. Situaţia este ştiută de oficialii ASF, mai ales că primesc într-un an zeci de plîngeri, dar nu pot face nimic. Singura soluţie este ca oamenii să depună reclamaţie.

„În mod normal trebuie să se transfere istoricul“

„În mod normal trebuie să se transfere istoricul, în mod evident istoricul trebuie să te urmărească peste tot. Ce discutăm acum în grupele de lucru discutăm chiar un cazier al şoferului, că este pe camion sau este pe maşină”, spune Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF. Potrivit lui Cristian Muntean, preşedinele Asociaţiei Service-urilor Independente, noul calcul al poliţei RCA va avea o componentă mixtă şi se va ţine cont atît de cazierul, de accidentele şoferului, cît şi de performanţele tehnice ale autovehiculului. Reprezentanţii companiilor de asigurări recunosc că istoricul unui şofer ar trebui să fie o componentă importantă în stabilirea preţului RCA. Dar atît. „Preţul pe care îl va obţine este dat de istoricul avut, cine a avut un istoric prost va avea o primă mare, cine a avut un istoric bun va avea o primă mică. Există o singură componentă care influenţează preţul final şi anume daunele”, spune Mădălin Roşu, reprezentant UNSAR, pentru digi24.ro. Persoanele care vor să îşi păstreze istoricul la schimbarea maşinii trebuie să depună la compania de asigurări o copie după actul de radiere al vechii maşini, după ultima asigurare şi o copie după contractul de vînzare-cumpărare a noii maşini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *