Premierul Tudose: Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA

Premierul Tudose: Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA

O nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioada de reprezentanţii mediului de afaceri, va fi prezentată în scurt timp, a anunţat premierul Mihai Tudose, luni, la o întîlnire cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Patronatului Român (UNPR).
Potrivit unui comunicat al Guvernului, modificarea mecanismului de plata defalcată a TVA, trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului şi îmbunătăţirea relaţiei statului cu mediul de afaceri au fost principalele teme discutate luni, la Palatul Victoria, de şeful Guvernului cu reprezentanţii UNPR.
Prim-ministrul Tudose a precizat că măsură split TVA va fi “modificată şi flexibilizată” în dezbaterile din Parlament, în concordanţă cu propunerile rezultate din discuţiile cu reprezentanţii mediului de afaceri. Colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplică pentru toate firmele începînd cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvenţă, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA, companiile cu capital de stat, se spune în comunicat.
“Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioada de reprezentanţii mediului de afaceri”, a declarat şeful Executivului.
La rîndul lor, reprezentanţii UNPR au salutat decizia Guvernului de a amendă mecanismul de colectare diferenţiată a TVA. Totodată, au precizat că trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat reprezintă, din punctul lor de vedere, o oportunitate care nu va afecta venitul net al salariaţilor, se spune în comunicat.
“Prim-ministrul şi reprezentanţii UNPR au agreat un mecanism de colaborare periodic, în cadrul căruia să fie propuse şi analizate măsuri pentru îmbunătăţirea relaţiei statului cu mediul de afaceri, stimularea încadrării în muncă şi a competitivităţii, reducerea birocraţiei, inclusiv în sensul creşterii gradului de absorbţie a fondurilor europene de către mediul privat, promovarea firmelor româneşti pe pieţele externe”, se spune în comunicat.
La întîlnirea de luni, de la Palatul Victoria, au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, secretarul de stat din MFP, Daniela Pescaru, consilierii de stat ai premierului Ramona Lohan, Gabriel Andreescu şi Felix Rache şi specialişti în fiscalitate, se mai arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *