Onorarii minime pentru avocați

Onorarii minime pentru avocați
Onorarii minime pentru avocați

Legea 25 din 2017 care a intrat în vigoare la finele lunii trecute, prevede instituirea unor onorarii minime care să fie practicate de avocaţi.

Unele autorităţi consideră introducerea onorariilor minimale un regres care va elimina concurenţa între avocaţi. Printre modificările recente la Legea avocaţilor se numără şi (re)introducerea onorariilor minime pe care avocaţii să le aplice clienţilor pentru serviciile pe care le oferă.

Aceste onorarii vor fi stabilite, în curînd, de către Consiliul Uniunii Naţionale a Barourilor din România (UNBR). Totuşi, revenirea la aceste tarife minime este considerată de unele autorităţi ca un mare regres pentru profesia de avocat, anulînd de fapt ideea de concurenţă între profesionişti.

Avocaţii vor avea în curînd o serie de tarife minime după care se vor orienta în relaţiile cu clienţii şi pe care le va stabili Consiliul UNBR. Instituirea acestor onorarii minime e prevăzută de Legea nr. 25/2017, care a adus o serie de modificări importante la Legea avocaţilor nr. 51/1995.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *