Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege care ajută fermele de porci

Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege care ajută ferma de porci
Guvernul a avizat favorabil proiectul de lege care ajută ferma de porci

Guvernul a avizat favorabil, cu observaţii, proiectul de Lege pentru aprobarea “Programului carne de porc din fermele româneşti”, iniţiată de senatorul PSD Doina Silistru, împreună cu un grup de parlamentari PSD, ALDE, a declarat, miercuri, Alina Petrescu, purtătorul de cuvînt al Guvernului. Ea a precizat că observaţiile sînt de ordin tehnic, nu pe fondul propunerii legislative. Reamintim că parlamentarii PSD au depus în urmă cu o lună, la Senat, acest proiect de lege prin care se acordă ajutoare de stat fermelor de porci.

Alina Petrescu a mai spus că acest program este strict motivat de studiile legate de carnea de porc şi tomate, produse care ar avea cea mai mare nevoie de sprijin de la stat în 2017. “Aici stăm cel mai prost”, a precizat purtătorul de cuvînt al Guvernului. “Dacă anul viitor se schimbă cifrele, se vor schimba şi produsele”, a mai spus Alina Petrescu.

Programul prevede că se acordă ajutor de stat sub formă unor pachete de sprijin, valoarea unui pachet fiind echivalentul a 10.000 euro pentru porcii graşi care se livrează şi se clasifică în abatoare autorizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *