Fermierii pot depune cereri pentru sectorul laptelui şi produselor lactate

Fermierii pot depune cereri pentru sectorul laptelui şi produselor lactate
Fermierii pot depune cereri pentru sectorul laptelui şi produselor lactate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că se pot depune cereri pentru ajutorul excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui şi produselor lactate. Cererile se depun la Centrul judeţean APIA Călăraşi-Prelungirea Bucuresti nr. 26, bl. D3, et. 3, cod 910125, pîna la data de 8 aprilie.

Pentru a beneficia de ajutorul financiar, producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014-2015, şi deţin cota de livrări la data de 31 martie 2015; să fie în activitate, să fi încheiat un contract pe o perioadă de minimum 6 luni, valabil la data depunerii solicitării, cu un prim – cumpărător, şi să deţină cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, aferent contractului. O altă condiţie este ca producţia de lapte livrată pe beneficiar să fie de minimum 5 tone lapte în anul de cotă 2014-2015.
Suma cuvenită fiecărui producător, în cazul ajutorului financiar, se calculează de către APIA conform cantităţii de lapte livrată în anul de cotă 2014-2015, astfel: 240 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte cuprinsă între 5 tone inclusiv şi 20 tone inclusiv, 12 euro/tonă pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 20 tone şi pînă la 200 tone inclusiv şi 2.900 euro/beneficiar pentru producătorul care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.
Materialele de informare referitoare la Campania de primire a cererilor de acordare a ajutorului financiar în sectorul laptelui sînt disponibile pe site-ul APIA: www.apia.org.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *