Fermierii nu vor mai plăti impozite dacă sunt înregistraţi ca persoane fizice autorizate

Din ultimele informaţii.fermierii înregistraţi ca persoane fizice autorizate (PFA) nu trebuie să plătească impozit pe veniturile din agricultură situaţia fiind clarificată în urma discuţiilor cu MFP, care va propune un nou sistem de impozitare a veniturilor agricole “semnificative”.

 

În acest moment, la nivelul MADR nu există un proiect de act normativ care să introducă o nouă formă de impozitare pentru producătorii agricoli”, se arată într-o precizare transmisă de Ministerul Agriculturii.

 

Mulţi fermieri s-au înregistrat în ultimii ani ca PFA, în vederea accesării fondurilor europene, şi la acel moment au aflat că, dacă până atunci nu a trebuit să plătească impozit pe veniturile realizate din agricultură, odată cu trecerea la PFA, fiscul le cere impozit.
Conform unei adrese din partea Ministerului de Finanţe,se arată că impozitarea privind veniturile realizate din agricultură a persoanelor fizice autorizate este similară cu cea a persoanelor fizice. Ca urmare persoane fizice autorizate din agricultură beneficiază de scutirea prevăzută de Codul Fiscal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *