Eduard Hellvig, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, în vizită la Călăraşi

Miercuri, 6 iunie, Eduard Hellvig, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, a participat la o întâlnire cu reprezentanții mediului de afaceri din judeţul nostru. Acest eveniment a fost un bun prilej pentru a discuta oportunităţile de dezvoltare ce pot fi fructificate cu sprijinul fondurilor europene. În sensul acesta, Eduard Hellvig a precizat că municipiul Călăraşi se poate dezvolta prin realizarea unui parc industrial, obiectiv ce poate fi realizat prin preluarea fostei unităţi militare iar cu sprijinul fondurilor venite de la Ministerul dezvoltării regionale, blocurile pot fi anvelopate.

 
După întâlnirea cu oamenii de afaceri, ministrul Hellvig a susţinut o conferinţă de presă, moment care a prilejuit lămurirea unuia dintre misterele oraşului Călăraşi, cel legat de construirea podului peste Dunăre. La întrebările jurnaliştilor despre existenţa unui contract de finanţare ce ar face posibilă realizarea acestui obiectiv, domnul ministru a precizat că la nivel guvernamental nu se ştie despre încheierea unui parteneriat public privat privind realizarea podului. Mai mult decât atât, ministrul dezvoltării regionale a declarat că podul nu poate fi realizat din fonduri europene deoarece municipiul Călăraşi nu a depus niciun proiect privind obţinerea de asistenţă nerambursabilă: „oraşul Călăraşi se situează la cota zero în ceea ce înseamnă absorbţia de fonduri europene. Este oraşul care a ratat cel mai tare şansa de a se dezvolta cu ajutorul fondurilor nerambursabile”.

 
Ministerul Dezvoltării Regionale si Turismului (MDRT) gestionează 48 de programe finanțate din fonduri europene si naționale: Programul Operațional Regional 2007-2013 (REGIO), programe de cooperare teritoriala europeana, programe PHARE – Coeziune economica si sociala, programe PHARE – Cooperare transfrontaliera, programe pentru dezvoltare teritoriala, construirea de locuințe, reabilitarea termica a blocurilor de locuințe, consolidarea clădirilor cu risc seismic, dezvoltarea infrastructurii rurale, construirea de săli de sport si de cămine culturale. De asemenea, MDRT gestionează in domeniul turismului 2 programe care vizează dezvoltarea infrastructurii turistice si promovarea turistica a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *