Dumitru Coarnă: Eliminarea indemnizațiilor speciale ale senatorilor și deputaților a aparținut grupului parlamentar PSD

Dumitru Coarnă: Eliminarea indemnizațiilor speciale ale senatorilor și deputaților a aparținut grupului parlamentar PSD

Deputatul PSD, Dumitru Coarnă, spune că inițiativa legislativă prin care parlamentul a aprobat eliminarea indemnizațiilor speciale ale senatorilor și deputaților a aparținut grupului parlamentar al Partidului Social  Democrat.

”Camerele reunite au votat abrogarea a două articole din Legea 96 privind Statutul parlamentarilor, 49 și 50, care vorbeau despre acele indemnizații speciale, cu precizarea că inițiativa legislativă a aparținut PSD. Practic, ne-am pliat pe ceea ce am promis în campania electorală. Una dintre problemele cetățenilor era această lege a indemnizațiilor speciale pe care le primeau parlamentarii. Nu vorbim despre pensii. Este indemnizație specială, o sumă de bani pe care statul român o acorda fiecărui parlamentar în momentul în care i se deschidea dreptul la pensie. În funcție de numirea condiționată de numărul de mandate, se ajungea până la un maxim de 9.000 lei.
Repet, este o inițiativă formulată de PSD, cu tot ceea ce înseamnă respectul constituțional. Cu excepția grupului parlamentar UDMR, tot spectrul politic din Parlament a votat această inițiativă introdusă de PSD. Am văzut o atitudine de genul musca la arat a celor de la USR, care au încercat să se urce pe munca noastră și încearcă, prin comunicare publică, să transmită alte mesaje. Dacă priviți ordinea de zi, o să observați că două inițiative ale lor au fost respinse de plenul reunit, iar inițiativa PSD a fost admisă, asta înseamnă că dacă nu va fi atacată la Curtea Constituțională, o să meargă la președinte, după care va fi publicată în Monitorul Oficial, așa cum spune articolul 78 din Constituție, iar în termen de 3 zile ar trebui să producă efecte. Deci, vorbim doar despre parlamentari și despre indemnizații speciale. Sigur, tema rămâne deschisă cu privire la pensiile speciale, pentru că celelalte categorii despre care am vorbit în spațiul public sunt beneficiare de pensii, nu de indemnizații. Sunt lucruri total distincte”, a punctat deputatul Dumitru Coarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *