Drept la Replică acordat de Primarul Municipiului Călăraşi,Nicolae Dragu


Acordat domnilor Dumbravă Virgil Marian şi Drăgulin Ştefan Daniel.
De ceva timp constat apariţii în mass-media locală a domnilor Dumbravă Virgil Marian şi Drăgulin Ştefan Daniel, care se află în plină campanie electorală (deşi conform legislaţiei în vigoare aceasta începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor), vorbind din poziţii de „candidaţi” la Primărie, menite a dezinforma călărăşenii şi a crea o stare confuză privind bugetul municipiului Călăraşi pe anul 2012.
Aceştia prin intervenţiile repetate nu fac decât să dea dovadă de imaturitate şi iresponsabilitate politică, precum şi de o slabă pregătire administrativă, dovedind urmărirea constantă a intereselor personale şi de partid, şi nu interesul călărăşeanului de rând.
Astfel, pentru ca locuitorii municipiului să fie informaţi corect privitor la situaţia bugetului municipiului Călăraşi pe anul 2012, un buget echilibrat şi de austeritate care încearcă rezolvarea problemelor oraşului, precizez că Proiectul de Buget a fost supus dezbaterii publice în termenul legal şi că în cadrul acestuia au fost prevăzute toate lucrările, pentru care au fost întocmite proiecte, precum şi lucrările în continuare.
Referitor la temele la care s-au făcut referiri în emisiunile din 15.02.2012 şi 17.02.2012 la postul local de televiziune Antena 1 Călăraşi, facem următoarele precizări:
– U.S.L. – filiala municipiului Călăraşi va primi răspuns în termen legal la documentul înaintat Primăriei prin care se contestă aprobarea bugetului local pe anul 2012;
– Proiectul de buget a fost discutat pe capitole, subcapitole şi articole în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Local, acesta fiind aprobat inclusiv de către consilieri locali ai U.S.L., aşadar este grosolană şi neadevărată afirmaţia „că s-a identificat economisirea a 20 miliarde lei din sumele propuse în buget”, atâta timp cât au fost propuse şi adoptate amendamente în acest sens;
– Nu există sumă cuprinsă în buget pentru înlocuirea bordurilor, citiţi cu atenţie stimabililor „candidaţi” capitolul Străzi PMC;
– Pentru Alimentarea cu apă potabilă a municipiului din surse de mare adâncime, unul dintre obiectivele importante ale oraşului, au fost prevăzute sume pentru finalizarea obiectivului în acest an;
– Privitor la afirmaţia ca nu s-a prins nici 1 leu pentru pentru prinderea câinilor comunitari, vă comunic că la capitolul 74.02.05.01, Salubritate – SP Pavaje Spaţii Verzi, sunt prinse sume atât pentru cheltuieli de personal cât şi pentru bunuri şi servicii, sume necesare pentru realizarea acestei activităţi;
– Str. Petroşani este prevăzută în Programul de reabilitare străzi în Municipiul Călăraşi după ce va avea utilităţile realizate (canalizare).
Ţin să mulţumesc încă odată, pe această cale, Consilierilor locali DR. CARMEN FILIMON, DR. ALEXANDRA CÂRA, ING. ADRIANA BRÂNZĂ, ART. VASILE DUMITRACHE, ING. NICOLAE CUŢĂR, ING. PICU ŞIŞMAN, ING. STAN NEDELCU, ING. PAUL SIMION, ING. MIRCEA DRĂGULIN, DR. CRISTIAN GIURCĂ, PROF. EMIL ISVORANU, ING. VASILE ŢĂRANU, ING. VALENTIN BUCIOVEANU care au înţeles să acţioneze în interesul cetăţenilor şi au rămas în sală pentru dezbaterea şi aprobarea Bugetului municipiului pe anul 2012. Aceşti oameni merită în continuare girul cetăţenilor pentru a conduce destinele municipiului Călăraşi în următoarea perioadă.
Aceasta a făcut posibilă desfăşurarea activităţilor economico-sociale în condiţii optime: activităţile de deszăpezire, plata salariilor asistenţilor personali, a indemnizaţiilor pentru persoane cu handicap, plata ajutoarelor sociale, funcţionarea instituţiilor de învăţământ, etc. şi nu blocarea bugetului oraşului aşa cum s-a dorit.
Cei care au părăsit sala, conduşi direct de DRĂGULIN DAN – FOSTUL PRIM-SECRETAR AL UTC CĂLĂRAŞI, Croitoru Constantin, Dumbravă Virgil, Luca Mariana, Ion Ştefan, Meseşeanu Răzvan, Vieru Burlescu Georgică au trădat în acest fel interesele cetăţenilor municipiului Călăraşi prin votul cărora au ajuns pe scaunele de consilier local, ei fiind mânaţi doar de interesele lor.
Aşadar, vă invit stimaţi cetăţeni, să citiţi bugetul municipiului Călăraşi adoptat prin H.C.L. nr. 12/06.02.2012 şi publicat pe pagina de internet a instituţiei www.primariacalarasi.ro, pentru a sesiza discrepanţa între adevăr şi demagogie electorală a acestor 2 politicieni „cu viziune şi competenţă” ce vor să conducă destinele municipiului Călăraşi.

Nicolae Dragu
Primarul Municipiului Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *