De azi, micii întreprinzători se pot înscrie pentru obţinerea de microgranturi

De azi, micii întreprinzători se pot înscrie pentru obţinerea de microgranturi

Începând de astăzi, de la ora 10.00, formularul electronic de înscriere pentru obţinerea de microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile va fi activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro, informează Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Etapa de înscriere pentru Măsura 1 de Microgranturi începe de luni, 12 octombrie, ora 10.00, și se încheie vineri, 16 octombrie, ora 20.00, cu posibilitatea prelungirii termenului de înscriere până la epuizarea bugetului (respectiv până la atingerea unui număr maxim de 50.000 de beneficiari, pe principiul „primul venit, primul servit”). Înscrierea se face online, pe platforma granturi.imm.gov.ro.
Pentru celelalte două măsuri, termenul pentru înscriere urmează să fie comunicat de către guvern.
„În mod tradițional, perioada de toamnă reprezintă începutul următorului ciclu anual de activitate. Pentru a asigura continuitatea afacerilor clienților noștri IMM, am participat încă din faza de consultări la pregătirea Schemei de ajutor de stat prin granturi, iar acum implementam concret modalitatea prin care orice solicitant poate să își primească fondurile aprobate in contul bancar dedicat, disponibil pentru deschidere de luni, 12 octombrie 2020. Pe lânga celelalte măsuri consistente din cursul anului – suspendarea la plata ratelor și programul IMM Invest – suntem din nou alături de întreprinzătorii – IMM, PFA, ONG, CMI – eligibili pentru acordarea noilor granturi”, a declarat Raluca Nicolescu, director Direcția IMM.

Prin OUG nr.130/2020, guvernul alocă o sumă de aproximativ 1 miliard de euro pentru sprijinul IMM-urilor, sub trei forme:
– Microgranturi – ajutor în sumă fixă de 2.000 euro per beneficiar;
– Granturi pentru capitalul de lucru de până la 15% din cifra de afaceri la 2019, maximum 150.000 euro;
– Granturi pentru investitii, cu sume cuprinse între 50.000 euro și 200.000 euro.
Mai multe detalii legate de condițiile de eligibilitate pe fiecare măsura în parte sunt disponibile pe pagina dedicata a băncilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *