Crește valoarea tichetelor de masă de la 1 ianuarie

Valoarea tichetelor de masă va crește începând cu 1 ianuarie, dar bugetarii cu venituri peste 8.000 de lei nu vor mai primi astfel de beneficii.

Premierul României a anunțat că suma tichetelor de masă va fi majorată la 40 de lei începând din 1 ianuarie. Cu toate acestea, a subliniat că angajații din sectorul public care obțin venituri nete mai mari de 8.000 de lei nu vor mai beneficia de tichete de masă.

„Nu se va percepe niciun impozit. Contribuția la asigurările sociale de sănătate (CASS) se aplică la orice venit. Nimeni nu va avea de suferit, știți cu toții că valoarea tichetelor a crescut de la 30 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie va fi de 40 de lei. Cu adevărat, nu se vor mai acorda tichete de masă pentru cei cu venituri peste 8.000 de lei net”, a explicat Marcel Ciolacu după ședința Partidului Social Democrat de dimineață.

Premierul a evidențiat și o problemă legată de tichetele de masă, și anume comisioanele.

„Marea problemă este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectare se percepe un comision de 3%, iar tichetele necheltuite devin profit pentru companiile de tichete. Cred că acest lucru este complet incorect. Comisioanele nu vor dispărea, deoarece și acele companii trebuie să supraviețuiască din ceva, dar mi se pare că aceste comisioane sunt mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Soluția este să ne așezăm la masă și să decidem, acest lucru va urma astăzi”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Întrebat ce poate fi cumpărat cu suma de 100 de lei în ziua de azi, premierul a menționat că din punctul său de vedere, se poate face o achiziție „consistentă”.

Valoarea tichetelor de masă a fost majorată începând cu 1 august la 35 de lei și va ajunge la 40 de lei la 1 ianuarie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *