Contribuabilii vor avea căsuţă de mail la Fisc – popescu@anaf.ro

Contribuabilii vor avea căsuţă de mail la Fisc – popescu@anaf.ro
Contribuabilii vor avea căsuţă de mail la Fisc – popescu@anaf.ro

Şeful Fiscului, Dragoş Doroş, a spus că ANAF va lansa un milion de conturi de e-mail pentru contribuabili, unde aceştia să-şi acceseze corespondenţa cu Fiscul.

„Din partea ANAF trebuie îmbunătățită procedura de comunicare. Lucrăm din greu să vedem, într-o lună-două, maximum trei să emitem pînă într-un milion de conturi de e-mail care să se activeze cu semnătura electronică și aia să fie o căsuță poștală oficială electronică. Nu o să stăm să vorbim pe căsuța de email, ci într-o primă fază va fi un loc unde vom emite toate documentele de comunicare”, a spus Doroș.

Cel mai probabil, căsuţele de mail vor fi de genul popescu@anaf.ro, .spun surse din instituţie Aceasta ar fi soluţia găsită de Fisc pentru a trimite înştiinţările către contribuabili pe mail. Au ales soluţia asta şi nu cea clasică, în care putea trimite corespondenţa pe un mail personal, din mai multe motive.

Unul ar fi că din diverse motive, mailul trimis de Fisc ar putea să nu ajungă, lucru care nu poate fi verificat de instituţie. Aşa, în mailul oferit de ANAF, se poate verifica dacă mailul a ajuns sau nu. În plus, IT-iştii Fiscului se tem că un server ca al ANAF, care trimite un volum mare de pachete, ar fi văzut ca „spam” de alte servere de mail şi i-ar putea bloca mesajele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *