Comisia pentru Agricultură s-a întrunit la Călăraşi

Comisia pentru Agricultură s-a întrunit la CălăraşiMembrii Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice au discutat, în cadrul şedinţei organizate în judeţul Călăraşi, problema construcţiei depozitelor de produse agricole, astfel încât preţul produselor să nu fie înfluenţat de acţiunile marilor traderi din agricultură.

 
Preşedintele Comisiei de Agricultură, deputatul PNL Nini Săpunaru, a declarat: “În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţii Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România s-a format un grup de lucru pentru găsirea unei soluţii pentru a menţine preţul grâului la un nivel acceptabil pentru micii fermieri. Ne-am propus să modificăm legislaţia referitoare la certificatele de depozit astfel încât acestea să fie funcţionale şi pentru micii fermieri întrucât s-a constatat că, din anul 2009 de când funcţionează, numai 20 de companii au avut acces la aceste certificate de depozit, iar în mare parte, acestea nu erau firme româneşti. În acelaşi context, s-a evidenţiat ideea creării unei Burse de cereale a Bărăganului”.

 
La aceste lucrări au participat, pe lângă deputaţii din comisie, şi invitaţi din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ai Ministerului Finanţelor Publice, precum şi oficialităţi locale, agenţi economici şi fermieri din Călăraşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *