Câți bani va costa masa tradiţională de Crăciun în 2023

Cei mai mulți dintre români, adică 64% spun că își vor petrece sărbătorile acasă, în timp ce 16% vor fi musafiri pentru rude. Puțini dintre ei, sub 10%, spun că-și vor vizită prietenii sau vor merge la munte. 7% spun că vor merge de Crăciun într-o stațiune montană, dar spun că la noi în țară.

50% dintre români spun că în preajma sărbătorilor își doresc să viziteze unul dintre târgurile de Crăciun organizate la noi în țară, dar sunt mult mai puțini cei care respectă cu adevărat tradițiile de sărbători.

Sub un sfert dintre români spun că vor merge la colindat în Ajunul Crăciunului, în timp ce 58% dintre ei spun că vor primi colindători dacă le vor bate la ușa. Impodobitul bradului de Crăciun pare că ar fi activitatea preferată a românilor de sărbători. 83% dintre ei spun că vor împodobi bradul anul acesta.

Cei mai mulți aleg un brad artificial din motive de protecție a mediului. Puțini dintre români vor împodobi un brad pe care îl au deja plantat în grădina.

Nu vor lipsi produsele tradiționale de pe masă de Crăciun. În top vor fi, în ordine, sarmalele în frunze de varză, cozonacul, salată de boeuf și cârnații. 740 de lei este suma media pe care o şiva cheltui o familie din România pentru masă de Crăciun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *