Calendarul pentru plata pensiilor în luna ianuarie

Ministerul Muncii a anunțat că pensiile vor intra pe card, în luna ianuarie, după calendarul obișnuit, adică în zilele de 11-12 ianuarie. Mai mult decât atât, plata către beneficiari se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024.

„Casa Națională de Pensii informează că în luna ianuarie 2024 plata pensiilor la Poștă se face conform convenției încheiate între cele două instituții. Fondurile necesare s-au transmis astăzi către Poșta Română. Astfel, sumele virate vor ajunge în conturile Poștei Române SA pe data de 4 ianuarie 2024. Iar distribuirea pensiilor pe teren (la domiciliul beneficiarilor) se va efectua începând cu data de 5 ianuarie 2024. Totodată, menționăm că plata pe card a pensiilor se va face în perioada 11-12 ianuarie. Facem precizarea că deschiderea de credite de la Ministerul Finanțelor pentru plata pensiilor în luna ianuarie 2024 s-a făcut din 29.12.2023 cu utilizarea creditelor începând cu data de 03.01.2024 și cu încadrarea in limitele lunii ianuarie 2024, aprobate de Guvern”, a anunțat Ministerul Muncii.

Pensiile românilor au crescut, începând cu data de 1 ianuarie, cu 13,8%, în raport cu rata inflației. Adevărata creștere, spun guvernanții, va fi în luna septembrie, odată cu recalcularea veniturilor seniorilor după noua formulă de calcul din noua lege a pensiilor.

„În 2024, toți românii vor avea pensii mai mari datorită celor două procese. Fiecare român, datorită majorării de la 2 ianuarie, datorită faptului că valoarea punctului de pensie crește, va avea o pensie mai bună”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Exemplu, după majorarea de la 1 ianuarie, un pensionar care are acum o pensie de 2.500 de lei va primi 2.845 de lei. După această majorare însă, potrivit guvernanților, pensiile românilor vor fi recalculate, după noua formulă din noua lege a pensiilor. Iar creșterile vor fi simțitoare, spun aceștia. Între câteva sute și chiar mii de lei pentru unii pensionari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *