Berea se scumpeşte!

De la 1 aprilie, berea se va scumpi. Creşterea cu 10% a accizei la bere va duce la scumpiri şi la scăderea consumului.

 

“Cresterea accizei la bere, fie doar si cu 10%, este o masură care nu îşi va atinge scopul. Impactul său va fi unul negativ la nivelul veniturilor colectate la bugetul de stat, acestea scăzând ca urmare a contracţiei pieţei cauzată chiar de această creştere de acciză.

 

Efectele negative vor fi resimţite şi de principalul nostru furnizor de materii prime, sectorul agricol”, a declarat într-un comunicat de presă  Constantin Bratu, directorul general al asociaţiei Berarii României.

 

Potrivit acestuia, taxele colectate pentru pentru bugetul de stat reprezintă aproximativ 45% din preţul unei beri.Aşadar,  orice taxare suplimentară înseamnă o creştere a acestui nivel, aşa că  în cazul altor produse accizabile, va face berea mai puţin accesibilă pentru consumatori.

 

Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, acciza la bere va creşte de la 1 aprilie de la 0,748 euro/hl/1 grad Plato la 0,8228 euro şi de la 0,43 euro la 0,473 euro, în cazul producătorilor independenţi cu o capacitate de producţie anuală ce nu depăşeşte 200.000 de hectolitri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *