Anul acesta, sunt alocaţi 330000 de lei pentru Zilele Municipiului Călăraşi şi Ziua Pensionarului

Anul acesta, sunt alocaţi 400000 de lei pentru Zilele Municipiului Călăraşi şi Ziua Pensionarului
Anul acesta, sunt alocaţi 400000 de lei pentru Zilele Municipiului Călăraşi şi Ziua Pensionarului

UPDATE: În urma discuţiilor purtate în şedinţa ordinară de plen, suma a fost micşorată cu 70000 lei. Contre aprinse au fost şi asupra locului de desfăşurare a manifestării. Reprezentanţii social-democraţi au dorit ca acţiunile să se desfăşoare în parcul Dumbrava (zona scenei). Rezultatul a fost scăderea bugetului alocat şi menţinerea pe vechea locaţie de desfăşurare, platoul din faţa Prefecturii Călăraşi.

 

 

In traditia locala unul dintre cele mai importante evenimente il constituie  sarbatoarea denumita ZILELE MUNICIPIULUI CALARASI, eveniment pe care Primaria Municipiului Călăraşi il organizeaza anual.

Localitatea Calarasi este atestata documentar ca şi oraş in urma cu 419 ani, si, in conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 121/30.06.2005, art. 1, ziua de 24 Septembrie se declară ca fiind „Ziua Municipiului Călăraşi”, astfel, primăria municipiului Călăraşi va organiza manifestări culturale, sportive şi de divertisment pentru sărbătorirea cetăţenilor şi a municipiului.

 

In anul 2016, evenimentul se va desfasura in perioada 01-02 octombrie, programul de desfasurare incluzand reuniuni tehnice, expoziţii, concursuri diverse, spectacole cultural-artistice, evenimentul NUNTA DE AUR (1 sau 2 octombrie a.c.)  si ZIUA PENSIONARULUI (3 octombrie a.c.) – editia 2016 si in planul relatiilor externe – intentii de cooperare in interes reciproc, cu diverse entitati administrativ teritoriale din tarile participante.  In cadrul evenimentului se va desfasura si Concursul National de dans si cantec popular, la care participa invitati din toata tara, in colaborare cu Palatul Copiilor Calarasi.

 

Cheltuielile de organizare şi desfăşurare se vor suporta din bugetul local, in cadrul  capitolului de cheltuieli 67.02.50, fiind in suma de 400.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *