Zile libere pentru români: când vom avea următoarea mini-vacanță

Zile libere pentru români: când vom avea următoarea mini-vacanță

Anul 2017 a fost unul foarte prolific pentru români, care au avut parte de mai multe mini-vacanțe. De fiecare dată cînd sărbătorile oficiale au picat în preajma weekend-ului, Guvernul a decis să le lege pentru a oferi mai multe zile libere românilor.
Românii au avut, pînă acum, 5 week-enduri prelungite şi asta pentru că 11 dintre cele 14 sărbători legale au picat în cursul săptămînii.
Prima vacanţă scurtă am avut-o în luna ianuarie, cu ocazia Zilei unirii principatelor. Pentru că 24 ianuarie a picat marţi, Guvernul a decretat zi liberă şi luni, pe 23.
A urmat o nouă vacanţă, de Paşte, de pe 15 pe 17 aprilie. Două săptămîni mai tîrziu, Ziua internaţională a muncii a fost prilej pentru un nou week-end prelungit.
Cea mai lungă vacanţă a fost însă în luna iunie, cînd am sărbătorit Ziua Copilului şi Rusaliile. Executivul a stabilit ca 2 iunie să fie, de asemenea zi liberă, pentru ca românii să se bucure de 5 zile de vacanţă.

Adormirea Maicii Domnului aduce o nouă zi liberă în plus, peste cele stabilite prin lege.
Mulţi români se vor întoarce la serviciu abia miercuri, după 4 zile de relaxare.
Tot 4 zile de vacanţă vom avea şi spre finalul anului, cînd sărbătorim Sfantul Andrei şi Ziua Naţională, 1 decembrie. Prima şi a doua zi de Crăciun pică luni şi marţi, astfel că şi la finalul anului vom avea 4 zile libere legate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *