Vrei să te stabileşti în “străinătate” legal? Vezi care e condiţia de bază

Spania va oferi rezidenţă străinilor care cumpără locuinţe de peste 160.000 de euro pe teritoriul său, în încercarea de a “resuscita” piaţa imobliară.
Iniţiativa a fost anunţată de secretarul de stat pentru Comerţ, Jaime Garcia-Legaz. Ea vine în contextul în care Spania are peste 700.000 de case nevândute, ca urmare a prăbuşirii pieţei imobiliare, la începutul crizei economice din 2008.

 
Problema pieţei imobiliare este dublată de cea a creditelor neperformante din portofoliile băncilor spaniole, care au atins în această toamnă un nivel record, de peste 182 de miliarde de euro, potrivit datelor băncii centrale. Cuantumul înseamnă mai bine de 10,7% din soldul total al băncilor.

 
Oferta Spaniei nu este singulară, însă este cea mai avantajoasă. Irlanda şi Portugalia oferă şi ele rezidenţă străinilor care cumpără locuinţe, însă preţul minim este mult mai mare decât în Spania, de peste 400.000, respectiv peste 500.000 de euro.
Şi Ungaria a anunţat o măsură similară, în speranţa că va atrage investitori străini. Parlamentarii FIDESZ (partidul de guvernământ) au introdus o propunere legislativă, care vizează acordarea dreptului de rezidenţă şi în final cetăţenie străinilor care cumpără obligaţiuni guvernamentale în valoare de cel puţin 250.000 de euro.

 

Deea MARINESCU

deea.marinescu [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *