11 români decedaţi, 6 răniți şi 4 sunt daţi dispăruţi în cutremurul din Italia

Un român decedat, alţi doi români răniţi şi nouă sunt daţi dispăruţi în cutremurul din Italia
Români decedați,  răniţi şi daţi dispăruţi în cutremurul din Italia

Numărul românilor dispăruţi în urma cutremurului din Italia a scăzut la patru după ce zece dintre ei au fost găsiţi şi sunt în viaţă, a anunţat, duminică seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Bilanţul total al victimelor este în acest moment de 11 morţi, şase răniţi şi patru dispăruţi.

______________________________________

Un nou bilanţ al victimelor cutremurului din Italia, de origine română, a fost dat publicităţii vineri seara de către MAE. Încă doi români au fost găsiţi morţi, astfel numărul celor care şi-au pierdut viaţa se ridică la 8 persoane.În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia Ministerului Afacerilor Externe este în prezent de 19. Demersurile pentru identificarea acestora sunt în derulare, verificările efectuându-se în permanentă coordonare cu autorităţile italiene competente.

_________________________________________

Potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor patru cetăţeni români în urma seismului survenit la data de 24 august 2016 pe teritoriul Italiei, a anunţat MAE. Numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului este de șase persoane iar al cazurilor de dispăruţi înregistraţi până la acest moment este de 18 persoane. 

25.08.2016  07:50

UPDATE:  Doi români au murit în cutremurul devastator din Italia. Alţi patru se află printre răniţi şi opt sunt daţi dispăruţi. Bilanţul victimelor a ajuns la 247 de morţi

 

24.08.2016   08:25

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că un cetăţean român a murit în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei, misiunea diplomatică de la Roma urmând să asigure întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz.

Alţi doi români sunt răniţi şi se află internaţi pentru îngrijiri medicale. De asemenea, un număr de 9 cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători.

Misiunea diplomatică română menţine legătura permanentă cu autorităţile italiene, competente şi întreprinde demersuri pe toate canalele disponibile, inclusiv prin cele 2 echipe consulare mobile (Ambasada României la Roma şi de la Consulatul General al României la Bologna), care se află la faţa locului şi acţionează coordonat în vederea obţinerii de informaţii cu privire la existenţa altor cetăţeni români, afectaţi de seism.

MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *