Trei ciorbe hidratante pentru iarnă

Trei ciorbe hidratante pentru iarnă

Ciorbele calde te încălzesc cînd afară e frig, dar te şi vindecă atunci cînd eşti răcit. Practic, ciorba te hidratează şi încarcă organismul cu sănătate. Legume din belşug, apă şi condimente, borş dacă dorim sau zeamă de varză, asta e reţeta celei mai simple licori pe care ar trebui s-o avem zilnic în meniu. Atenţie! Leuşteanul completează beneficiile ciorbelor prin efectul lui antiseptic, sedativ şi expectorant.
Iată trei din cele mai bune ciorbe pentru iarnă grea.

1. Ciorba de sfeclă
Ciorba de sfeclă este considerată cel mai bun energizant.
Vremea rece, cerul cenuşiu, lipsa soarelui te fac de multe ori să te simţi adormit şi fără vlagă, aşa că o ciorbă gustoasă cu sfeclă e medicament curat. Combinaţia de vitamine şi de minerale din sfeclă normalizează nivelul glicemiei şi îţi oferă o infuzie de energie după masa de prînz.

2. Borşul de fasole
Borşul de fasole te fereşte de infecţii, pentru că fasolea boabe este un aliment minune şi un excelent remediu împotriva bacteriilor de sezon. Cînd este fiartă, fasolea boabe eliberează o substanţă numită lisină, care are efect antiseptic şi stimulează producerea anticorpilor. Iar dacă o mănînci cu o ceapă alături, bacteriile şi virusurile te vor ocoli.

3. Supa de usturoi
Chiar dacă nu e chiar o ciorbă în adevăratul sens al cuvîntului, supa de usturoi este foarte bună atunci cînd e consumată ca soluţie pentru prevenirea şi combaterea simptomelor şi în caz de hipertensiune arterială şi pentru cei care suferă de arteroscleroză şi care au probleme de circulaţie. Miraculoasa supă de usturoi este utilă şi în afecţiunile articulare, mai ales dacă sursa lor o reprezintă infecţiile.

Iată cum prepari miraculoasa supă de usturoi.

Pune la fiert în apă cu sare, spatele de la doi pui şi patru aripi de pui, într-un litru de apă. Adună spuma şi lasă să fiarbă la foc mic pîna ce zeama ajunge la jumătate. Dă deoparte şi strecoara supa.
Ai nevoie de 50 de căţei de usturoi curăţaţi (asta înseamnă circa 5-6 căpăţîni de usturoi, dar nu contează mărimea căpăţînilor, important este ca numărul căţeilor să fie aproximativ 50) şi striviţi uşor cu lama cuţitului. Mai ai nevoie de 100 de grame de unt, două linguri de ulei de măsline, două-trei cepe mari tocate mărunt şi un amestec, după gustul tău de cimbru uscat şi foi de dafin, la care adaugă şi o legătură mare de pătrunjel proaspăt.
Pune untul la topit într-o tigaie, adaugă uleiul şi pune la călit ceapa. După cîteva minute pune usturoiul şi căleşte totul pentru 10 minute la foc mic. Într-un vas pune supa de pui, adaugă 500 mililitri de apă şi pune toate ierburile (mai puţin pătrunjelul proaspăt). Cînd clocoteşte pune amestecul de ceapă şi usturoi, cu tot cu sos. Acoperă şi fierbe la foc mic pentru 15 minute. Cu un blender vertical transformă totul în cremă. Adaugă în supa de usturoi două linguri de smîntînă şi o ceaşcă de lapte. Potriveşte gustul cu sare şi piper. Lasă totul să tragă un clocot şi dă deoparte. Adaugă pătrunjelul tocat mărunt şi gata! Miraculoasa supă de usturoi este gata! Miraculoasa supa de usturoi se poate consuma şi dacă nu ai nici un fel de probleme de sănătate, mai ales în perioadele în care te simţi cu imunitatea la un nivel scăzut. Supa de usturoi se poate prepara şi consuma de două ori pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *