Sinteza intervenţiilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi în perioada 2-4.11.2012

În perioada 02.11.2012 – 04.11.2012, subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi au intervenit cu echipaje specializate pentru limitarea şi înlăturarea efectelor situaţiilor de urgenţă produse în zona de competenţă, după cum urmează:

Intervenţii SMURD

În data de 02.11.2012, ora 20.14, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi a fost anunţat, prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că un copil a rămas blocat în locuinţa situată în Călăraşi, pe strada Bărăganului, bloc K10, etaj 1, şi nu mai răspunde la apelurile vecinilor. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de descarcerare din cadrul Detaşamentului Călăraşi care a pătruns în locuinţă, de faţă cu mama copilului, prin balcon, cu ajutorul scării culisabile.  Copilul a fost găsit în locuinţă dormind.

În data de 04.11.2012, ora 16.54, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit pe raza localităţii Satnoieni (comuna Dichiseni) pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Gheorghe O., în vârstă de 35 de ani, după ce acesta a suferit un accident şi s-a tăiat cu flexul. La sosirea echipajului de prim ajutor, persoana prezenta o plagă tăiată de cca. 3 cm. la nivelul unui deget al membrului superior stâng. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor persoanei, după care aceasta a fost monitorizată şi transportată la spital.

În data de 04.11.2012, ora 15.42, echipajul SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi a intervenit pe raza localităţii Roseţi, pentru acordarea primului ajutor unei persoane, Florin O., în vârstă de 48 de ani, victima unui accident rutier după ce acesta a căzut dintr-o remorcă pe un plan dur. Pacientul a fost preluat dintr-un autoturism şi prezenta traumatism cranio cerebral cu plagă de cca. 5 cm. în regiunea occipitală şi intoxicaţie etanolică. Echipajul SMURD a acordat primul ajutor persoanei, după care aceasta a fost monitorizată şi transportată la spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *