Săptămâna prevenirii criminalităţii – 25 septembrie – Prevenirea victimizării minorilor

Poliţiştii au organizat astăzi 25 septembrie,o întâlnire cu elevii claselor a IX a ale Colegiului Agricol Sandu Aldea, din Municipiul Călăraşi, cărora le-au făcut recomandări pentru prevenirea victimizării minorilor
La acţiunea de informare au participat poliţişti ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi poliţişti de proximitate ai Biroului de Ordine Publică, precum şi lucrători din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi.

 
Care sunt modalităţile de racolare a victimelor traficului de persoane, momentele traumatizante trăite de tinerele exploatate sexual sau cum se pot feri fetele pentru a cu „cădea în plasa” traficanţilor de carne vie au fost câteva din problemele abordate de poliţiştii de prevenire şi de proximitate. Cazurile concrete prezentate, mărturiile unor fete exploatate şi filmul video au fost în măsură să contureze portretul traficantului.

 
Elevii au fost informaţi şi cu privire la măsurile pe care le pot întreprinde, de a verifica o ofertă tentantă de muncă în străinătate, pentru prevenirea victimizării în scopul exploatării sexuale, prin muncă sau prelevare de organe.
Reprezentanţii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Călăraşi le-au prezentat elevilor, prezenţi la întâlnirea de astăzi, care sunt implicaţiile pentru sănătate şi pentru societate ale consumului şi traficului de substanţe stupefiante.

 

În cadrul activităţilor planificate pentru marcarea Zilei prevenirii infracţiunilor de furt, poliţiştii se vor adresa cetăţenilor din mediul rural cu recomandări utile pentru prevenirea furturilor din locuinţe, a furturilor de animale şi păsări şi prevenirea furturilor de produse agricole de pe câmp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *