Rezultatul controalelor ITM Călărași în săptămâna 19-23 decembrie 2016

Rezultatul controalelor ITM Călărași în săptămâna 19-23 decembrie 2016
Rezultatul controalelor ITM Călărași în săptămâna 19-23 decembrie 2016

In saptamana 19-23 decembrie 2016, ITM Calarasi a efectuat controale in urmatoarele domenii de activitate: comert, agricultura, transporturi, silozuri, confectii, patiserii, alte domenii de activitate.

Rezultatul controalelor:

– relatii de muncă –  a verificat un număr de 19 angajatori, au fost aplicate 3 sancţiuni contravenţionale, din care una în valoare de 10000 lei pentru muncă  făra forme legale. Au fost dispuse 37 de măsuri cu termene precise de rezolvare.

– securitate si sanatate in munca – s-au efectuat 13 controale, 12 angajatori au fost sanctionati si s-au aplicat 19 de avertismente, iar pentru remedierea deficientelor s-au aplicat 19 masuri cu termene precise de rezolvare.

 

 

Inspectia Muncii a aplicat amenzi de circa 158.000 de euro în cinci zile

 

Inspecţia Muncii a desfăşurat, în perioada 19-23 decembrie 2016, acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală 157.155 de euro, adică 707.200 de lei. Au fost depistate 312 persoane care lucrau la negru.

 

În domeniul relaţiilor de muncă, la nivel national s-au aplicat amenzi în valoare de 424.700 de lei din care 280.000 de lei pentru muncă la negru. Pentru primirea la muncă a mai mult de cinci persoane fără contracte individuale de muncă, inspectorii de muncă au făcut o propunere de cercetare penală,  în judetul Caras Severin. Au fost sancţionaţi  236 de angajatori.

 

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă s-au aplicat amenzi în valoare de 282.500 de lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 63 de evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă. S-au dispus 4 opriri de echipamente pentru evitarea accidentărilor si sistarea activitătii la un angajatur din judetul Prahova. Au fost sanctionati 698 de angajatori, în domeniu.

 

”La o prima analiză a rezultatelor din anul trecut am observat că actiunile cu caracter preventiv ale inspectorilor de muncă au avut efectul scontat. Pentru anul 2017 ne propunem intensificarea controalelor, un Plan de actiuni la nivel national care să includă toate domeniile sensibile, atât în domeniul relartiilor de muncă dar si al securitătii si sănătătii în muncă. Pentru munca la negru vom mentine toleranta zero si sperăm să avem cât mai putine cazuri în care angajatorii încalcă prevederile legale referitoare la încheierea contractelor individuale de muncă.”-

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *