Rezultatele activităţilor preventive desfăşurate la nivel judeţean în cadrul campaniei „TRUCK & BUS OPERATION”

Conform calendarului de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere Europene (TISPOL) pentru anul 2012, în perioada 08-14 octombrie a.c., pe raza judeţului Călăraşi, s-a desfăşurat campania preventivă “TRUCK&BUS OPERATION”.

Activităţile întreprinse de către poliţiştii rutieri călărăşeni au urmărit combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi efectuarea transporturilor rutiere, de către conducătorii auto care execută transporturi comerciale de mărfuri (inclusiv cele periculoase) şi persoane, pe rute interne şi internaţionale.

Aspectele privind legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane, respectiv, existenţa foilor de parcurs, existenţa şi valabilitatea licenţelor de transport, de execuţie şi de traseu, efectuarea confruntării între cantităţile scriptice prevăzute în documentele de însoţire a mărfii şi faptice la faţa locului, existenţa documentelor legale, condiţiile de transport, respectarea traseelor şi a graficelor de circulaţie, precum şi a celorlalte condiţii stipulate în caietele de sarcini, respectarea prevederilor Legii nr.12/1990, precum şi alte aspecte de natură economică, depistarea altor fapte de natură penală şi contravenţională la regimul circulaţie pe drumurile publice au făcut obiectul acţiunilor de control, în trafic, efectuate de către poliţişti.

Totodată, oamenii legii au avut în vedere şi starea psiho-fizică a conducătorilor auto, starea tehnică şi estetică a autovehiculelor, modul de respectare a prevederilor privind inspecţiile tehnice periodice.

În cadrul acţiunilor au fost efectuate verificări la 453 de vehicule de transport marfă şi persoane, fiind aplicate 141 sancţiuni contravenţionale, dintre care 107 aplicate în cazul vehiculelor de transport marfă şi 34 celor de transport persoane.

Cele mai numeroase abateri au fost înregistrate la regimul circulaţiei, astfel: 44 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 42 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 16 pentru nereguli privind documentele conducătorilor auto sau a încărcăturii şi  7 pentru defecţiuni tehnice.
De asemenea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale şi operatorilor de transport pentru nereguli privind documentele de transport sau pentru neîndeplinirea unor obligaţii privind verificarea stării tehnice a vehiculelor, cele 7 sancţiuni aplicate acestor societăţi comerciale, fiind în valoare de 44.940 lei.
Conducătorilor de autovehicule le-au fost distribuite pliante şi flyere cu caracter preventiv, realizate de poliţiştii Serviciului Rutier Călăraşi, aceştia primind totodată recomandări în domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *