Rezultatele acţiunilor intreprinse de Poliţia Judeţului Călăraşi în perioada 2-4 noiembrie 2012

În perioada 02 – 04 noiembrie a.c. în judeţul Călăraşi, au fost desfăşurate acţiuni pentru combaterea faptelor antisociale şi consolidarea climatului de siguranţă publică, la care au participat poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi  investigare a fraudelor.
Prin activităţile desfăşurate atât în mediul rural, cât şi în mediul urban şi pe drumurile publice, şi prin prezenţa efectivă în stradă s-a urmărit şi prevenirea producerii de infracţiuni cu violenţă şi încălcărilor la regimul circulaţiei rutiere.
Poliţiştii au constatat 10 infracţiuni, fiind identificaţi 9 suspecţi de comiterea de fapte penale.
Au fost aplicate 235 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 171 pentru încălcarea regulilor privind circulaţia rutieră. Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti a fost de 68 520 lei.
Poliţiştii au reţinut şi 12 permise de conducere şi au retras 6 certificate de înmatriculare.
La acţiunile desfăşurate în această perioadă au participat şi efective de jandarmi.

Exemple:
– G. Marian, de 34 ani, din oraşul Lehliu Gară, a fost depistat în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan şi avea o concentraţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul respirat. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
– Poliţiştii au depistat pe A. Vasilcă, de 20 ani, din comuna Dragoş Vodă, judeţul Călăraşi, care conducea autoturismul Dacia Solenza, având o concentraţie  alcoolică de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
– B. George, 17 ani, din localitatea Chiselet, a fost depistat pe D.N. 31, conducând un autoturism Dacia 1300, fără a poseda permis de conducere. Poliţiştii au constatat că autoturismul nu era înmatriculat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşiri de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere.
– Pe bulevardul Nicolae Titulescu, din municipiul Călăraşi, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism condus de A. Gheorghe, de 38 ani, din Călăraşi, care a prezentat o concentraţie de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.
– Pe strada Zefirului, din municipiul Călăraşi, a fost depistat şi N. Dumitru, de 28 ani, din comuna Modelu, judeţul Călăraşi, în timp ce conducea autoturismul marca Mercedes, înmatriculat în Spania, având o concentraţie  alcoolică de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză fiind întocmit dosar penal.
– V. Valentin, de 35 ani, din Constanţa, a condus pe DN 21, pe raza comunei Dragalina, autoturismul marca Peugeot, ce tracta o remorcă, fără a avea permis de conducere corespunzător categoriei din care făcea parte autovehiculul. Poliţiştii au întocmit dosar penal.
– M. George, de 29 ani, din comuna Curcani, a fost depistat în timp ce conducea pe raza comunei de domiciliu autoturismul marca Opel, având o concentraţie alcoolică de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost  sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere.
– D. Ionuţ, de 30 de ani, din comuna Dichiseni, judeţul Călăraşi, a fost depistat de un echipaj rutier în timp ce conducea pe D.N. 3B autoturismul marca Opel, având o concentraţie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *