Prințul Harry, dezvăluiri la 20 de ani de la moartea mamei sale

Prințul Harry, dezvăluiri la 20 de ani de la moartea mamei sale

Prințul Harry a confirmat că a apelat la un terapeut și la box pentru a trece peste decesul prințesa Diana. A luat această decizie la 20 de ani după pierderea mamei sale.
Într-un interviu acordat pentru The Telegraph, prințul Harry a povestit cît de greu i-a fost să treacă peste pierderea mamei sale o o vîrstă fragedă și cum a decis să apeleze la un terapeut 20 de ani mai tîrziu.
Cel mai mic fiu al prințului Charles și a prințesei Diana spune că timp de 20 de ani a refuzat să vorbească despre moartea mamei sale și și-a refulat orice fel de durere provocată de acel moment tragic, în ciuda sfaturilor fratelui său mai mare.

”Mi-am băgat capul în nisip”
”Felul meu de a trece peste moartea mamei a fost să-mi bag capul în nisip și să refuz să vorbesc despre ea, spunînd că la ce m-ar ajuta asta, oricum nu o aduc înapoi”, a povestit prințul care spune că era ”un tînăr tipic de 20-25-28 de ani care trecea prin viață spunînd că aceasta este grozavă și perfectă”.
”Apoi am început să vorbesc puțin despre asta și dintr-o dată toată durerea pe care nu am procesat-o până atunci a ieșit la suprafață și mi-am dat seama că sînt foarte multe lucruri cu care trebuie să mă confrunt”, a mai spus Harry.

Prințul William l-a tirmis la terapeut
Atunci cînd a înțeles ce se întîmplă de fapt a mers la fratele său mai mare, prințul William, care i-a spus că trebuie să facă ceva: ”Chiar trebuie să te confrunți cu asta. Nu este posibil să crezi că nu te-a afectat cu nimic”. Soluția a fost apelarea la un terapeut.

Iar pentru a scăpa de agresivitatea care s-a adunat în el a apelat la box. ”În timpul acelor ani în care mă închisesem în mine am apelat la box pentru că toată lumea îmi spunea că este bun pentur mine și pentru a elibera agresiuniea care se acumula. Și într-adevăr m-a salvat pentru că de multe ori simțeam nevoie să dau un pumn cuiva”, a mai povestit prințul Harry.

Întrebat dacă a apelat la psiholog după experiența din Afganistan, Harry a spus că nu a fost cazul. ”Eu nu am fost unul dintre acei tipi care au trebuit să-și vadă cel mai bun prieten explodînd lîngă ei și trebuiau să-i aplice un garou la ambele picioare. Din fericire, mulțumesc lui Dumnezeu, nu am fost unul dintre acei oameni”, a mărturisit prințul Harry care a fost pilot de elicopter în Afganistan.

Harry a oferit interviul pentru The Telegraph în cadrul acțiunii Heads Togheder pe care o sprijină alături de fratele și cumnata sa, ducii de Cambridge. Această campanie promovează sănătatea mintală și nevoia acesteia pentru populație.

În luna august a acestui an se vor împlini 20 de ani de la moartea prințesei Diana, mama prinților William și Harry.

Prințesa Diana a murit în 1997, într-un accident de mașină în Paris. La momentul acela, Harry avea 12 ani, iar William 15. De atunci, Harry s-a implicat activ în munca caritabilă a mamei sale, deși recunoaste că nu s-a modelat, în mod conștient, după prințesa Poporului.

„Îmi place ce fac, dar nu fac lucrurile astea pentru că că simt că mama ar vrea să le fac”, a explicat roșcovanul familiei regale britanice, încercând să lase de înțeles că le face pentru că vrea el. „Știu că am luat multe părți din mama mea. Fac o grămadă de lucruri, pe care, probabil, și ea le-ar fi făcut”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *