Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize)

Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize)
Premiul Zayed pentru Viitorul Energetic (Zayed Future Energy Prize)

În perioada 20 ianuarie – 22 iunie 2015 este deschisă sesiunea de înscriere pentru cea de a 8-a ediție a Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic, ce va avea loc în 2016.

 

Lansat de Guvernul Emiratelor Arabe Unite în anul 2008, Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic are o viziune pentru un nou viitor energetic, un viitor în care lumea are acces la o energie durabilă, accesibilă și la prețuri rezonabile și care stimulează următoarea generație de inovatori în domeniul energiei la nivel mondial.

 

Prin intermediul acestor premii se urmărește identificarea persoanelor fizice, a corporațiilor mari și a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-urile), a organizațiilor nonprofit și a liceelor care pot fi recunoscute pentru contribuția lor la un mediu înconjurător durabil, care au contribuit semnificativ în cele două domenii: energie regenerabilă și durabilitate.

 

În data de 19 ianuarie 2015 (la cea de a 7-a ediție), Premiului Zayed pentru Viitorul Energetic a acordat recunoaștere unui alt grup de câștigători, la următoarele categorii:

  • Corporații mari (un premiu de recunoaștere);
  • Întreprinderi Mici și Mijlocii (SME) – 1,5 mil $;
  • Organizații non-profit (NGO) – 1,5 mil $;
  • Pentru întreaga activitate -500 000$;
  • Categoria licee – câte 100 000$/liceu pentru fiecare din cele cinci continente: Africa, America, Asia, Europa și Oceania.

 

La această ultimă ediție, câștigătorul categoriei Licee – regiunea Europa, a fost Colegiul ”Petru Rareș” din Piatra Neamț, cu un proiect de reducere a consumului de energie – transformarea vechii clădiri a Colegiului Național „Petru Rareș” într-o construcție cu sisteme de reducere a consumului de energie clasică și a resurselor naturale.

 

Pentru informații privind modul de înscriere și condițiile de participare, precum și alte detalii despre competiție, vizitați site-ul: http://www.zayedfutureenergyprize.com . De asemenea, pentru orice întrebări referitoare la procesul de înscriere și selecție a proiectelor, puteți contacta direct organizatorii, la adresa de e-mal: dyassin@masdar.ae sau la telefon: +971 2 653 6012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *