Poliţiştii readuc în atenţie posesorilor de arme neletale condiţiile legale privind păstrarea şi manipularea acestora

Arme neletale

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase Călăraşi atrag atenţia că posesorii armelor neletale supuse autorizării au obligaţia să ia toate măsurile necesare pentru păstrarea armelor la domiciliu, reşedinţă sau, dup caz, la locul de rezidenţă, într-un loc asigurat cu încuietori astfel încât să nu permită accesul persoanelor neautorizate la acestea şi să nu existe pericol de vătămare corporală accidentală!

Legea sancţionează nerespectarea acestei obligaţii cu amendă de la 501 lei la 1000 lei.

 

Este interzis portul armelor neletale, destinate pentru autoapărare, în locuri aglomerate, stadioane, săli de spectacol şi adunări publice, precum şi în alte locuri în care folosirea acestor arme este interzisă prin lege sau dacă deţinătorul se află sub influenţa băuturilor alcoolice, produselor sau substanţelor stupefiante, a medicamentelor cu efecte similare acestora ori în stare avansată de oboseală sau suferă de afecţiuni temporare, de natură să genereze o stare de pericol în condiţiile în care poartă arma asupra sa, precum şi dacă nu sunt însoţite de documentul care atestă dreptul de port şi folosire.

Pistolul sau muniţia nu se împrumută, nu se lasă gaj, nu se vinde, decât cu respectarea condiţiilor legale, nu se lasă în autoturism sau alte locuri de unde pot fi sustrase.

Legea sancţionează nerespectarea acestei obligaţii cu amendă de la 1001 lei la 5000 lei.

 

 

Uzul de armă neletală din categoria celor supuse autorizări, fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

 

Poliţiştii atrag atenţia tuturor deţinătorilor legali de arme să respecte cu stricteţe obligaţiile pe care le au în această calitate şi să asigure corespunzător armele şi muniţia aferentă!

În caz contrar vor suporta toate consecinţele legale ale actelor sale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *