Peste 122 de firme si 6800 de vizitatori, la AGRIPLANTA 2012

Peste 122 de firme și instituții din agricultură din 8 țări și peste 6.800 de fermieri, specialiști, oficialități, jurnaliști, dar și grupuri de elevi, au participat la expoziția în câmp AGRIPLANTA, organizată între 7 și 10 iunie 2012, lângă Fundulea, județul Călărași, pe un teren agricol privat de 20 de hectare.

 

Numărul expozanților a fost cu 23% mai mare decât la ediția 2011, iar numărul vizitatorilor a crescut cu 24%. Ca origine geografică, vizitatorii au provenit din peste 25 de județe (Călărași, Ialomița, Buzău, Vrancea, Vaslui, Botoșani, Brăila, Galați, Constanța, Teleorman, Vâlcea, Olt, Dolj, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Covasna, Sibiu, Brașov, Cluj-Napoca, Alba, Caraș Severin, Mehedinți, Ilfov, municipiul București etc).

 

AGRIPLANTA 2012 a fost inaugurată pe 7 iunie, în prezența a peste 150 de fermieri, expozanți, specialiști și jurnaliști, de către Corina Mareș – director general DLG InterMarketing și invitații oficiali: Reinhard Grandke – director general DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură), Valeriu Steriu, președintele Comisiei prezidențiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România – Președinția României, Stelian Fuia, deputat – Parlamentul României, Gheorghe Albu – secretar de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

 

Cele 19 de loturi demonstrative cultivate în incinta AGRIPLANTA cu rapiță, porumb, floarea soarelui, grâu, orz, orzoaică, plante furajere, mazăre, gazon, șofrănel etc, au reflectat soluțiile de genetică, nutriție și protecția plantelor, oferite de firmele expozante și au reușit să învingă capriciile unei ierni grele și ale primăverii ploioase care au precedat expoziția. Iar standurile expoziționale ale firmelor au atras vizitatorii cu oferte avantajoase de utilaje și mașini agricole, semințe, fertilizanți, produse de protecția plantelor, sere, silozuri, dar și servicii de leasing, învățământ agricol, presă de specialitate. Peste 80% din expozanți s-au declarat mulțumiți de volumul vânzărilor și afacerilor inițiate la AGRIPLANTA 2012.

 

La demonstrațiile cu mașini agricole, grupate pe teme ca: protecția plantelor, lucrările solului și semănat, tractoare inteligente și, respectiv, mașini pentru administrarea de îngrășământ chimic solid, au fost prezentate 21 de mașini și utilaje, aparținând companiilor Agri-Alianţa, Amazonen-Werke H.Dreyer Gmbh, Biso Romania, Farmet A.S. Ceska skalice, General Leasing, Lemken Romania, Maschio Gaspardo România, Mewi Import Export Agrar Industrietechnik, Titan Machinery, Tadis Agro etc. Comentariile de specialitate au fost asigurate de dr.ing. Ovidiu Ranta, Sef lucrari la USAMV Cluj-Napoca, specialist in mecanizarea agriculturii.

 

În zona ”TRACTOR și TRACTORIST”, 188 de fermieri și-au arătat abilitățile de manevrare a tractorului printre jaloane și pe balansoar (comparativ cu 70 fermieri anul trecut).

 

Peste 500 de copii de fermieri, în majoritate elevi și preșcolari de la unitățile de învățământ din județele Călărași și Ialomița, au beneficiat de programul AgriKids, unde au putut să învețe jucându-se, participând la concursuri de sădit, la teste-fulger de cunoștinte despre agricultură, la ateliere de creație în care au folosit materiale naturale și reciclabile, pictură pe față făcută de personaje din povești, dans și multe premii.

 

A fost prezentat fermierilor “SCAPA” – Sistemul de Colectare a Ambalajelor de Pesticide al AIPROM, care îi ajută de 5 ani să ”scape” de ambalaje într-un mod ecologic. Sistemul este creat de AIPROM pentru colectarea, transportul și valorificarea deșeurilor de ambalaje din plastic, hârtie și metal provenite de la produsele pentru protecția plantelor (PPP), importate sau produse în România de către companiile participante la sistem.

 

Tombola Vizitatorului AGRIPLANTA 2012 și-a desemnat duminică, 10 iunie, cei 53 de câștigătorii ai premiilor atractive – de la vizite la fabrici de mașini agricole din Italia sau Germania la unelte pentru fermă și saci de semințe de grâu, porumb, floarea soarelui, rapiță, pachete tehnologice și obiecte promoționale -, puse în joc de expozanți ca: MEWI, Quality Crops, Maschio Gaspardo, Agromec Ștefanești, AgriAlianța, BioCrop, Alcedo, Cheminova, Zetor Tractor, TehnoFavorit, Procera, Munax, eVerde, Probstdorfer Saatzucht Romania, Pioneer, Nufarm Romania, Ciproma Sem, KWS Seminte, Saaten Union, Caussade Semences, ITC, DLG InterMarketing, Radio Romania Antena Satelor.

 

Tombolele zilnice desfășurate în incinta AGRIPLANTA i-au amuzat pe vizitatori, care au fost provocați la întreceri năstrușnice cu ajutorul lui Victor Yila – actorul și interpretul care a adoptat tradițiile românești, pentru a câștiga premiile oferite de Probstdorfer Saatzucht Romania, eVerde, KWS Seminte, Tomit Agri Macchine, Pioneer, Ebak, Titan Machinery, Maschio Gaspardo România, Linzer Agro Trade Romania, Saaten Union, Quality Crops, Caussade Semences, ITC, DLG InterMarketing  etc.

 

AGRIPLANTA a fost organizată de compania româno-germană DLG InterMarketing, parte a Societății Germane pentru Agricultură (DLG e.V.), în cooperare cu Direcția pentru Agricultură a Județului Călărași, Academia de Științe Agricole și Silvice ”Gheorghe Ionescu-Șișești”, USAMV Cluj-Napoca, USAMV București și USAMVB Timișoara, și sub patronajul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *