Persoanele reţinute în dosarul vânătorii ilegale de la Cernavodă au fost arestate preventiv pentru 29 de zile

Toate cele nouă persoane reţinute în dosarul vânătorii ilegale de la Cernavodă, trei italieni şi şase români, au fost arestate preventiv, pentru 29 de zile, printre principalele acuzaţii care li se aduc fiind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi abuz în serviciu în formă calificată.

 
Cele nouă persoane, cetăţenii italieni Luigi Sgobba, Danielle Quattrociochi şi Giovianni Piatinni, împreună cu românii Dănuţ-Vasile Miron, Aurelian Pană, Florin Popa, Gheorghe Dobre, Victor Olteanu şi Iulian ţăranu, au fost prezentate, vineri seară, unei instanţe a Judecătoriei Medgidia, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzaţiile de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, participaţie improprie la braconaj, complicitate la participaţie improprie la braconaj şi abuz în serviciu în formă calificată.

 
Magistraţii au admis propunerea procurorilor şi au emis pe numele celor nouă persoane mandatele de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Poliţiştii constănţeni, coordonaţi de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, au făcut, miercuri dimineaţă, descinderi la două unităţi hoteliere din Cernavodă, existând informaţii că mai mulţi cetăţeni italieni ar fi fost implicaţi în partide de vânătoare organizate ilegal şi ar deţine câteva mii de cartuşe peste limita legală. În total, în cursul zilei şi serii de miercuri, peste 20 de persoane, între care 12 cetăţeni italieni, au fost audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, iar nouă dintre acestea, trei cetăţeni italieni şi şase români, au fost reţinute pentru 24 de ore.
Între aceştia se află şi şeful Asociaţiei Judeţene de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Constanţa, Dănuţ-Vasile Miron, mai mulţi paznici de vânătoare, dar şi Luigi Sgobba, cetăţeanul italian care organiza şedinţele de vântoare pentru compatrioţii săi, în schimbul a câte 1.500 de euro pentru un astfel de sejur. Ultimul grup adus de acesta în România a sosit în ţară în data de 2 octombrie, cei 20 de italieni fiind cazaţi în două unităţi din zona Cernavodă – hotelurile Yahoo Best şi Domneasca.

 
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în urma percheziţiilor efectuate, în cursul zilei de miercuri, în cele două hoteluri, s-a stabilit că italienii păstrau muniţia şi armele în condiţii de insecuritate totală, în camerele de hotel şi în portbagajul maşinilor aflate în parcarea hotelului.
Astfel, la Domneasca au fost găsite nouă arme, 4.311 cartuşe şi un număr de 308 păsări vânate şi ţinute la congelator. Tot în acest hotel au mai fost găsite 1.000 de cartuşe goale, care fuseseră trase anterior, adunate din fondul de vânătoare. În hotelul Yahoo Best din Cernavodă au fost găsite 21 de arme de vânătoare, 4.600 de cartuşe şi alte 798 de păsări vânate şi ţinute, de asemenea, la congelator.

 

Marius NICOLAE

marius.nicolae [@] informatiadecalarasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *